12 Ekim 2015 Pazartesi

2016 Sıfır Araç Kampanyaları

Yılın son ayları ve yeni yılın ilk ayları genel olarak otomobil piyasalarının hareketlenmesi durumunu doğurur. Otomobil markaları yeni modeller üretmişlerdir ve onları en uygun fiyatlarla pazarlayarak tüketicinin dikkatini çekmek istemektedir. Bunun yanı sıra araç satan bayilerde biten yılın satış hedeflerindeki rakamlara ulaşmak için bitmekte olan yıla ait modelleri elden çıkarmaya çalışmaktadır. Bunun neticesinde tüketiciyi bu hususta çok cazip kampanyalar beklemektedir. Sıfır araç kampanyaları pek çok marka ve modele ulaşabileceğiniz cazip tekliflerle yılın bu dönemlerinde dikkatinizi kendisine çekecektir.



Ülkemizin son aylardaki ekonomisinde ki sıkıntılar yabancı paralar karşısında Türk lirasının değer kaybının oluşması bu dönemde otomobil dünyasını da etkileyebileceği öngörülüyor. Yükselen dolar kuru ile otomobil sektöründeki artış fiyatları da etkileyecektir.  Bunun yanı sıra sıfır araç kampanyalarında müşterilerin belirli bir fiyatın altındaki kampanyalı araçlara rağbet edeceği de ön görülüyor. Sektör de işinin ehli kişiler ekonomik sıkıntılardan ötürü kırk bin tl altı araçların daha fazla rağbet göreceğine inanıyor.

Sıfır araç kampanyaları kapsamında otomobiller, binek araçlar, ticari araçlar da kampanya fırsatlarından istifade edeceğiniz araç türleri arasında. Eğer sıfır araç kampanyalarından yararlanmak istiyorsanız seçeneğiniz çok olacağı için özellikle bu dönemde işin uzmanları tarafından bilgilendirilerek, aklınızın karışmasını engelleyebilirsiniz. Farklı marka ve modeller üzerinde yapacağınız kıyaslar sizi arzu ettiğiniz araca götürecektir. Bütçenize ve zevkinize uygun araçları kampanya sebebiyle daha uygun fiyat ve seçeneklere sahip olabilirsiniz. Sıfır araç kampanyalarında otomobil firmalarının öne çıkardığı kampanya tanıtımları mevcut. Bazı kampanya sloganları yarısı peşin yarısının ise taksitlendirileceğini vurgularken bazı kampanyalar ise faiz oranlarının sabit kalacağı hususunda sloganlar geliştirmiş. Kimi firmalar taksitlendirme süresini uzatırken kimi firmalar ise kampanyalarında peşin alımlarda tüketiciye çok büyük indirimler yapacağını vaat ediyorlar.

Sıfır araç kampanyaları genel olarak finansman konusunda olmaktadır. Daha büyük meblağlar daha uzun vadelerde yüzde sıfır faizle veriliyor. Diğer bir tür sıfır araç kampanya türü ise daha dolu otomobiller ve bazı seviye araçlar uygun bir fiyatla satılıyor. Karşılaşılan bir diğer sıfır araç kampanyası türü ise düşük faizlerle uzun vadede satış yapılıyor. Bazı markaların sıfır araç kampanyasında daha çok tüketiciye ulaşma sebebi beğeniye sunduğu modellerin çok olmasıdır. Türkiye otomobil pazarında söz sahibi olan markalar model çokluğu açısından tüketicinin dikkatini çekmiştir. Bazı markalar ise sıfır araç kampanyalarında ticari araç alımlarında kasko ücretsiz diyerek tüketicinin dikkatini çekmeye çalışmaktadır.

Genel olarak değerlendirilecek olursa bu dönem sıfır bir araç almak isteyenlerin kendilerine uygun araca sahip olabilecekleri bir dönem. Sıfır araç kampanyaları takip edilerek uygun bir aracın sahibi olabilirsiniz. Hem yılın son aylarında ekonomi canlanmış olacak hem de siz hayalinizdeki araca  daha uygun şartlar ve fiyatlarla sahip olabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder