12 Ekim 2015 Pazartesi

Motosiklet Modelleri

Geçmişten günümüze gelen dev marka olan Honda motosiklet modelleri arasında en iddialısıdır. Honda motosiklet modellerini burada üretmeye başlamıştır. İlk zamanlarda burada motosiklet yerine uçak motoru üretilmiştir. Daha sonra otomobil üretimine başlamıştır. Ama savaştan dolayı ara vermiştir. Böyle olunca motosiklet modelleri üretimine girişmiştir. Honda’nın elini attığı her işte kalite kokar. İlerleyen zaman içinde Honda çeşitli ve sayılamayacak kadar çok motosiklet modeli üretmeyi başarmıştır.



2000’li yıllara gelindiğinde dünya devleri arasında olan firma ile kimse yarışamayacak durumdadır. Her konuda yenilik yaratan firma motosiklet modellerinde de yeniliğe gider. İlk 4 silindirli modelleri olan K serisini yaratır. Bu serinin merkezinde, boylamasına ve yatay olarak yerleştirilen 'Kompakt Çekiş Sistemi' yer alır. Yalnızca 20 yıl sonra, INTERMOT 2004'te, BMW, enine yerleştirilmiş ilk 4 silindirli motorun kullanıldığı K 1200 S'yi sunar. Motosiklet modelleri arasına bir yenisini ekler.
Motosiklet modelleri arasında ilk defa,  yürüyen aksamı elektronik olarak ayarlanabilme özelliğini kullanmıştır. Devrim niteliğindeki 'Duolever' ön tekerlek kontrolünü uygulamıştır. Bu üretimlerinden sonra motosiklet modelleri arasına yeni serileri eklemiştir. Yeni tek silindirli motosiklet modellerinin üretimine geçmiştir. Adventure konseptini tek silindirli modellere aktarmıştır. Bu üretimden sonra arka tekerleğin dişli kayışla tahrik aldığı ilk BMW olan F 650 CS ile BMW, bir 'street carver' yaratır.
BMW motosiklet modelleri yarış pistlerinin vazgeçilmezi olur. Ürettiği modellerde alüminyumdan yürüyen aksam, radyal lastikler, canlı arka yukarıda ön kısım aşağıda tasarım, canlı renkler kullanır.

Dünya çapında en çok satanlar listesinde yer almayı başarır.2000’li yılların ortalarında firma üretimini arttırır. Kaliteli, spor ve şık tasarımlar ile sevdiklerinin karşısına çıkar. Yeni R 1200 GS modelinin Ekim 2003'te tanıtılmasıyla, BMW motosiklet modelleri konusunda yeni dönemin başlamasına imza atar. Motorun gücünü 30 kg.’dan aşağıya çeker. Böylece daha hafif olacaktır. Bu model, yeni boxer motor neslinin ilk motosikletidir ve yeni R 1200 GS Adventure modeliyle 2005 yılında bir kardeşi olur. BMW motosiklet modelleri başarısına 2013 yılında piyasaya sunulan hava-sıvı soğutmalı YENİ nesil R 1200 GS modeliyle devam etmektedir. Motorun gücü 600 cc üzerindedir. Motorun çelik yapısına, jantlarına, tekerine, yürüyen aksamına, frenlerine, şasine kadar daha pek çok alana özen gösterir. Firmanın ürettiği motosiklet modelleri bunca yıldır yollarda rüzgar gibi esmiştir. Hız yapmak isteyenler için vazgeçilmezdir. Motosiklet modellerinin spor ve şık kesimleri ile kullanılan renkler uyum içindedir. Elektronik sistemi ve motoru kusursuz çalışır. Üretilen modellerin her birinin yol tutuş özelliğine dikkat edilir. Motosiklet modelleri piyasaya sürülmeden önce deneme sürüşleri yapılır. BMW’nin belirlediği alanlarda yapılır.
Motorunuzun daha uzun ömürlü olması için belirli zaman aralıklarında bakımlarını yaptırmalısınızdır. Yaptırdığınız bakımlar sayesinde daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder